SoyProFat

GMO mentes - HARMONIKUS FEHÉRJE-ENERGIA ALAPANYAG
Az állati termékek költséghatékony termelésének igénye a takarmánytermelés hatékonyságát hangsúlyozza, növeli a felhasználható energia és fehérje mennyiségét.
"A SojProFat egy fehérje-energia takarmány, amely ötvözi a extrahát szójadara és a teljes zsírtartalmú (full fat) szója előnyeit."  

Jellegzetesség

A takarmánygyártás nélkülözhetetlen alapanyaga az extrahát szójadara. Előállítása során a roppantott szójababot hőkezelik és oldószerrel (Hexan alapú keverék) kivonják a szójabab 18-20 %-os olajtartalmának jelentős részét. Ezt követően a szójadarából az oldószert eltávolítják. Az így előállított magas fehérjetartalmú (44-48 %) és alacsony olajtartalmú (1-2%) ”extrahált szójadara” a legelterjedtebb fehérjeforrás a takarmányiparban.
A teljes zsírtartalmú (full fat) szója takarmány magas fehérje (33-35%) és igen kedvező esszenciális aminosavakat tartalmaz, valamint magas (18-22%) olajtartalommal rendelkezik. A szójababot antinutritív anyagai miatt hőkezelni szükséges. Az antinutritív anyagok közül a hőérzékeny Trypsin inhibitor és a Lektinek semlegesítésére többféle módszer is elterjedt, azonban a Glycinin és a Béta-Conglycinin semlegesítése már csak a nagy beruházás igényű extrudálással lehetséges.
A SoyProFat olyan takarmány alapanyag, ami egyesíti az extrahált szójadara és a full fat szója előnyeit.

Tárolás

A SoyProFat tárolása és kezelése a gabonafélékhez vagy szójaliszthez hasonlóan egyszerű. Az ilyen formájú termékkel való etetés minimalizálja a tárolási és kezelési költségeket.

SoyProFat.pdf - letöltés

  • Kizárólag GMO mentes szójababból készül, amely az Európai unióból származik, és igazolni lehet a takarmány GMO mentességét
  • A mechanikai olajkivonás eredményeként nincs oldószer maradvány
  • Harmonikus fehérje (43%) és olajtartalma (7%) lehetővé teszi, hogy a takarmányok fehérje (aminosav) és energiatartalmát együttesen optimalizálni lehessen.
  • Megmarad a szója fehérjére jellemző magas és kiegyenlített emészthető aminosav tartalom
  • A kondícionálás és extrudálás semlegesíti az antinutritív anyagokat, ugyanakkor az extrudálás hatására javul a szója szénhidrátjainak és aminosavjainak emészthetősége
  • Nincs szükség hozzáadott olajra ezért javul a pelletminőség
  • A tartósan magas szárazanyag tartalom magas tápanyagkoncentrációt jelent

PDF letöltés

Oldal nyomtatása

Válasszon régiót:   

Ez a weboldal sütiket használ, hogy javítsuk  weboldalunkat az Ön tapasztalatai által. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Részletesebb információt Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál.