Nedves termékek

A nedves élelmiszeripari, és etanol gyártási melléktermékek sajátos jellemzőkkel biró, értékes takarmányok. A gyártási eljárásban valamely gabona féle – kukorica, búza, árpa- érett termésének a keményitő tartalmából készítenek izucukrot, malátát, etanolt stb. A gabona szem visszamaradt anyagai a gyártási során képződő úgynevezett szirupokkal összekeverve elsősorban a kérődzők, kisebb mértékben a sertések számára etethető takarmányok. A nedves melléktermékek egyesitik az abraktakarmányok fehérje, és energia koncentráltságát a tömegtakarmányok sajátos jellemzőivel. Jó illatuk, ízük, vegetációs víztartalmuk, rosttartalmuk, ragadósságuk révén javítják a takarmány felvételt, összetartják a takarmány egyéb komponenseit, laktagóg hatásúak.Segítik a gazdákat a biztonságos takarmány bázis megteremtésében.

Ez a weboldal sütiket használ, hogy javítsuk  weboldalunkat az Ön tapasztalatai által. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Részletesebb információt Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál.