GURMIT

A GURMIT, mint a szeszgyártás mellékterméke az erjedési folyamat során keletkezik. A szeszgyári kukoricatörköly létrejöttének alapja a minőséges, magas keményítő tartalmú kukorica. Az apróra darált kukoricaszem keményítője melegített környezetben adalék enzimek hatására egyszerű cukrokká alakul. Az így létrejött szénhidrátok a hozzáadott élesztő hatására alkohollá alakulnak. A szesz tökéletes hatékonyságú lepárolására akkor kerülhet sor, amikor az alkohol koncentrációja a legmagasabb. E folyamat keretén belül keletkezett szeszgyári moslék folyékony frakciójának leválasztásával keletkezik a GURMIT, amelyet a BEUKER cég, mint gazdasági állatok számára alkalmas nedvestakarmányt forgalmaz. 

A GURMIT jó minőségét az alapnyersanyagok állandó ellenőrzése biztosítja, valamint a szakemberek ellenőrzése alatt álló termelési, raktározási és szállítási folyamat. A GURMIT mikrobiológiai „tisztaságát” a lepárolás előtti magasszintű alkohol dezinfikáló hatásával érjük el. Mivel a konzumalkohol tisztaságára és minőségére nagy hangsúly van fektetve, a GURMIT -nak is kiváló minőséggel kell rendelkeznie. A kukorica jó tulajdonságai nem változnak a gyártási folyamat során, hanem változatlanul fennmaradnak a GURMIT-ban is.

Jellegzetesség

A GURMIT-ot a szarvasmarha tenyésztés bármely kategóriájában fel lehet használni.

A GURMIT takarmányba adagolásával magas koncentrációjú energia- és fehérjebevitel biztosított az állatok számára.

A takarmányadagba való felhasználása pozitívan hat a napi szárazanyag felvételre, valamint megfigyelhető tejhozam növekedés és súlygyarapodás. A GURMIT csökkenti a takarmányozási költségeket.

Javasolt adagok

A GURMIT javasolt napi adagjai (kg):

Tárolás

A GURMIT nagyon jól silózható takarmány. A silózás során fontos a következő szabályok betartása:

  • Az etetés gyorsasága: minimálisan 1 méter hetente
  • Szállítás után tökéletesen le kell nyomkodni a felső réteget
  • Légmentesen le kell takarni fóliával és leterhelni
  • Raktározási célokra a legmegfelelőbb az erre a célra tervezett szűkebb és alacsonyabb, átjárható silóvályú

GURMIT.pdf - letöltés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy javítsuk  weboldalunkat az Ön tapasztalatai által. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Részletesebb információt Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál.