CORNEX

Gyártási folyamata

Kukorica szemet feldolgozó és nedves technológiát alkalmazó keményítő- és szesz gyártás értékes mellékterméke a kukoricacsíra. Kukoricacsírát magas olajtartalma miatt elsősorban háziállatok igényes kategóriáinak (sertés startertáp, brojler startertáp, házi kedvencek stb.) takarmányozásában alkalmazzák. Mivel a kukoricacsírában rejlő olaj értékes táplálék az ember számára ezért az élelmiszeripar részére sajtolással és extrahálással kinyerik a kukoricacsírából. A sajtolás első fázisát egy integrált főző-őrlő-pelyhesítő rendszer biztosítja. Ezt követően a megfelelően megfőzött és megőrölt kukoricacsíra a mechanikus sajtolóba kerül. A sajtolóból növényi olaj távozik, valamint olajos pogácsa, amelyből az olaj már nem távolítható el mechanikus módon. Az olajpogácsából a fennmaradó olajat zárt rendszerben extrahálással távolítják el. Az extrahált kukorica csíradara, amely a gyártásban mint melléktermék keletkezik granuláló gépsorra kerül és CORNEX üzleti megnevezéssel a BEUKER cég, mint gazdasági állatok számára alkalmas értékes takarmányt forgalmaz.

A CORNEX jó minőségét az alapnyersanyagok állandó ellenőrzése biztosítja, valamint a szakemberek ellenőrzése alatt álló termelési, raktározási és szállítási folyamat. Mivel az étolaj tisztaságára és minőségére nagy hangsúly van fektetve, a CORNEX-nek is kiváló minőséggel kell rendelkeznie. A gyárban működő HACCP vonatkozik a takarmány gyártására is és a takarmány minőségét a GMP rendszer garantálja.

Jellegzetesség

A CORNEX magas fehérje és magas by pass fehérje tartalommal rendelkezik. A CORNEX energia tartalma a gyártás során fennmaradó rost, keményítő, cukor és kukoricaolajnak tartalomnak köszönhető.

Nyersrost tartalma jelentős, amely nagyban befolyásolja a monogaszterek részére készülő tápokba adagolt mennyiségét. Kérődzők részére ez a magas rosttartalom kifejezetten előnyös ,tekintettel arra is , hogy neutráldetergens és acidodetergens rost aránya nagyon széles. CORNEX ennek a tulajdonságának köszönhetően javító komponensként szerepel a kérődzők TMR-ében. Alacsony Kálium tartalma javítja TMR Na:K arányát s ezzel csökkenti a Na adagolását.

A pelletírozott CORNEXet a marha, juh, sertéstenyésztés és szárnyasok bármely kategóriájában használható. Magas tápanyag koncentrációjának köszönhetően elsősorban magas termelésű állatok, intenzíven hízó-, fiatal-, és tenyészállatok takarmányozásában használják. CORNEX pelletírozott takarmány s termékre jellemző kellemes illattal rendelkezik.

CORNEX a takarmányadagban az erőtakarmányokat, a gabonát és a szóját pótolja, így csökkenti a takarmányozási költséget.

Javasolt adagok

A CORNEX javasolt napi adagjai:

Sertések

Malac 7-25kg között

Süldő 25-45 kg között

Hízó 45-115 kg között

Kocák

CORNEX                  késztápban %-ban kifejezve

 

max 5 %

 

max 8 %

 

max 12 %

 

max 20 %

 

 

Tehenek

Üszők

Apasztott tehenek

Fejőstehenek

Alacsony tejtermelés

Magas tejtermelés

CORNEX              Napi adag (kg/nap)

1

1,5

2,0

3,0

 

 

Hízómarha
élősúly (kg)

150

250

350

450

550

CORNEX               Napi adag (kg)

0,5

1,0

1,5

2,0

2,5

 

 

 

Szárnyasok

Hízó

Tojó

Pulyka

CORNEX                  késztápban %-ban kifejezve

 

5

 

8

 

 

5

 

 

Tárolás

A CORNEX száraz peletírozott takarmány, ezért fedett, száraz helyen kell raktározni, hasonló módon, mint  a gabonaféléket.

Cornex.pdf-letöltés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy javítsuk  weboldalunkat az Ön tapasztalatai által. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Részletesebb információt Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál.