Sörtörköly

A BEUKER SÖRTÖRKÖLY

Gyártási folyamata

A BEUKER SÖRTÖRKÖLY, mint a sörgyártás mellékterméke az erjedési folyamat során keletkezik, amikor a maláta (újsör, vagy zöldsör) sörré változik. A maláta létrejöttének alapja a minőséges, speciális tulajdonságokkal rendelkező sörárpa. Az árpa többszörös áztatás és nedvesítés után kezd csírázni. Az így létrejött csírák leválnak a magokról, miközben a nyert keményítő nagyobb része malátává alakul át. E folyamat keretén belül keletkezik a BEUKER SÖRTÖRKÖLY, amelyet a BEUKER cég, mint gazdasági állatok számára alkalmas nedvestakarmányt forgalmaz.

A BEUKER SÖRTÖRKÖLY jó minőségét az alapnyersanyagok állandó ellenőrzése biztosítja, valamint a szakemberek ellenőrzése alatt álló termelési, raktározási és szállítási folyamat. Mivel a sör tisztaságára és minőségére nagy hangsúly van fektetve, a BEUKER SÖRTÖRKÖLYNEK is kiváló minőséggel kell rendelkeznie. Az árpa jó tulajdonságai nem változnak a gyártási folyamat során, hanem változatlanul fennmaradnak a BEUKER SÖRTÖRKÖLYBEN is.

Tápérték:

A termék szárazanyag tartalma 20-28 % körül mozog. A következő táblázatban feltüntetett átlagértékek 1 kg szárazanyagra vonatkoznak:

Fehérjse

g

260

Linolsav

g

25

Zsír

g

110

Nátrium (Na)

g

0,2

Rost

g

167

Kálium (K)

g

0,5

Hamu

g

42

 

 

 

Keményítő

g

45

Szárazanyag

g

1000

Cukor

g

0

 

 

 

Kalcium (Ca)

g

4,2

NE-Laktáció

MJ

6,8

Foszfor (P)

g

6,7

NE-Hízó

MJ

7,4

Magnézium (Mg)

g

2

Emészthető fehérje

g

231

Lysin

g

10,1

PDIN

g

170

Methionin

g

4,9

PDIE

g

116

A táblázatban feltüntetett értékek átlagosak, mivel a BEUKER SÖRTÖRKÖLY természetes termék, ezért az egyes eredmények közt enyhe eltérések lehetnek.

A tápértékkel kapcsolatos tájékoztatás

A BEUKER SÖRTÖRKÖLY pozitív hatásának megfigyelését a tejtermelő- és hízóállatokra a BEUKER cég a gazdasági állatok táplálását kutató intézettel együttműködve végezte el. A legfontosabb eredmények igazolták, hogy a táplálék lassú felszívódásának köszönhetően a BEUKER SÖRTÖRKÖLY fehérjének a legnagyobb része csak a vékonybélben szívódik fel.

A BEUKER SÖRTÖRKÖLY ugyanúgy pozitívan támogatja a bendőben lezajló fermentációkor a tej és hús prekurzorjainak kialakítását. A BEUKER SÖRTÖRKÖLY csökkenti a takarmányozási költségeket.

A BEUKER SÖRTÖRKÖLY javasolt napi adagjai (kg):

 

Hízómarha élősúly (kg)

150

250

350

450

550

SÖRTÖRKÖLY (kg)

4

5

6

7

8

 

 

Üszők

Apasztott tehenek

Fejőstehenek

Alacsony

Magas

tejtermelés

tejtermelés

SÖRTÖRKÖLY (kg)

4

8

8

12

 

Raktározás

A BEUKER SÖRTÖRKÖLY nagyon jól silózható takarmány. A silózás során fontos a következő szabályok betartása:

• Az etetés gyorsasága: minimálisan 1 méter hetente

• Be kell biztosítani a lé elfolyását a SÖRTÖRKÖLYBŐL

• Szállítás után tökéletesen le kell nyomkodni a felső réteget

• Légmentesen le kell takarni fóliával és leterhelni

• Raktározási célokra a legmegfelelőbb az erre a célra tervezett szűkebb és alacsonyabb, átjárható siló vályú

• Elegáns megoldás a cégünk által kifejlesztett autóból hurkába való töltés

Összefoglaló

A BEUKER SÖRTÖRKÖLY etetését a következők miatt ajánljuk:

• Csökkenti a takarmányozási költséget

• Egész évben szállítható

• Koncentrált energia- és fehérjeforrás

• Stimulálja a jó bendő-fermentációt

• Könnyen raktározható és jól etethető

Ez a weboldal sütiket használ, hogy javítsuk  weboldalunkat az Ön tapasztalatai által. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Részletesebb információt Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál.